Net een nieuwe motor gekocht.? Enkele belangrijke pauze-in tips..

Er is niets beter dan een nieuwe motor voor uw apparatuur te krijgen.
Het is gemakkelijk om te vergeten dat er een paar stappen moeten worden genomen bij het inlopen van uw kleine motor. In deze gids zullen we kijken naar de stappen die nodig zijn om uw kleine in te breken
motor.

1) Lees de gebruikershandleiding Het lijkt misschien saai, alledaags en onnodig, maar het maakt niet uit welk type motor u hebt gekocht, het lezen van de gebruikershandleiding moet het eerste zijn dat u doet. Elke motor is anders en de inloopprocedure verschilt per model. Elke fabrikant geeft zijn eigen advies over het inlopen van een bepaalde motor. Elk jaar worden er veel motoren uitgebracht met nieuwe geavanceerde functies, waaronder elektrische starters, automatische chokes en tal van veiligheidsvoorzieningen. Blijf voorop lopen en lees uw gebruikershandleiding.

2) Voeg olie toe Olie is de levensader van de motor die het hele inwendige smeert
onderdelen. Ga er nooit vanuit dat de motor voorgevuld met olie wordt geleverd. Dit kan uiteindelijk een zeer kostbare vergissing worden. De meeste motoren hebben aanvankelijk inloopolie nodig om mee te beginnen. Volg de instructies in uw gebruikershandleiding bij het toevoegen van de eerste inloopolie. Inloopolie moet meestal binnen de eerste worden ververst
5 tot 10 uur gebruik. Een nieuwe motor zal microspic oneffenheden bevatten die afbreken wanneer ze tegen elkaar beginnen te wrijven. Deze kleine deeltjes komen dan in de olie en kunnen slijtage aan de binnenkant veroorzaken. Het is om deze reden dat het verversen van de eerste inloopolie van groot belang is.

3) Brandstof toevoegen Voordat je de jerrycan uit de schuur haalt om je motor bij te vullen, moet je jezelf de vraag stellen: “Hoe oud is de brandstof”. Na verloop van tijd kan brandstof bederven en gaan kauwen, waardoor uw brandstofleidingen en carburateur beschadigd raken. Denk er altijd aan verse brandstof te gebruiken. Metalen brandstofblikken zijn ook een nee-nee, omdat bekend is dat ze condensatie veroorzaken die de brandstof verwatert. Als u voorziet dat de brandstof langer dan een paar weken blijft staan, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een brandstofstabilisator, waardoor uw brandstof langer vers blijft.

4) Start uw motor U heeft uw gebruikershandleiding gelezen, de motor bijgevuld met brandstof en olie, dus het is nu tijd om uw motor te starten. Voordat u aan het werk gaat, kunt u het beste de motor 2 tot 5 minuten onbelast laten draaien. Hierdoor kunnen de kritieke onderdelen van de motor correct worden gesmeerd. Als u alle stappen volgt die we vandaag hebben behandeld, zorgt u ervoor dat uw motor jarenlang hard voor u werkt.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Accu grasmaaier
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart