Kleine benzinemotoren en brandstofproblemen

Het kan veel mensen schokken om te weten dat de grootste oorzaak van motorstoringen vaak brandstofgerelateerd is. In de blog van vandaag zullen we kijken naar manieren om brandstofgerelateerde problemen in de toekomst te voorkomen.

Brandstof gaat binnen 30 dagen kapot
Verrast?? Dat was ik toen mij voor het eerst werd verteld dat brandstof na 30 dagen bederft. Of het nu in het brandstofblik is of in de maaier, de vluchtige stoffen in de brandstof beginnen na 30 dagen te verdampen. Terwijl de brandstof verdampt, vormt het gomachtige afzettingen. De gomachtige afzettingen zullen dan hard worden en de brandstofleidingen en carburateur verstoppen. Als uw brandstofsysteem eenmaal is aangetast, kunt u verwachten dat uw motor slecht presteert. De motor kan overbelast raken, vermogen verliezen of helemaal niet starten.

Welke brandstof moet ik kopen?
Tenzij anders vermeld door de motorfabrikant, vinden we standaard loodvrije brandstof met een octaangetal van 91 verreweg de beste optie voor kleine benzinemotoren.
Het wordt aanbevolen om brandstof te kopen bij een bekender gerenommeerd bedrijf. Grotere petroleummaatschappijen passen eerder strikte kwaliteitscontrolemaatregelen toe om ervoor te zorgen dat hun product aan alle normen en eisen voldoet.

Kan ik ethanolbrandstof gebruiken?
Ethanol is een hernieuwbare brandstof die wordt gemaakt van verschillende plantaardige materialen. Brandstof die ethanol bevat wordt in Australië vaak E10 genoemd.
Brandstof met een hoog ethanolgehalte zal water absorberen, wat uw brandstofsysteem kan beschadigen en corrosie kan veroorzaken. We raden aan vast te houden aan een standaard 91 loodvrije brandstof op basis van ethanol.

Hoe houd ik mijn brandstof vers?
Eigenlijk heel simpel. Voeg een brandstofstabilisator toe!!!
Wanneer u uw tank of jerrycan met verse brandstof vult, voegt u eenvoudig een brandstofstabilisator toe. De brandstofstabilisator zal de verdampingssnelheid van de verbinding uit de brandstof verminderen. Het voorkomt ook dat de brandstof vocht uit de lucht opneemt. Een brandstofstabilisator kan ervoor zorgen dat brandstof tot 36 maanden niet bederft.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Accu grasmaaier
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart