Uw motormodelnummer lokaliseren

Briggs & Stratton

De identificatienummers (MODELNUMMER, TYPENUMMER en CODENUMMER) op een Briggs & Stratton-motor zijn meestal direct op de motor gestempeld, op het kleppendeksel of gedrukt op een label dat op de motor is aangebracht. Het modelnummer is 11-12 tekens lang en kan op een van de vele locaties worden gevonden, waaronder: bij de starter, op het cilinderscherm, op het metalen schild, op het kleppendeksel, boven de bougie, voor de motor, boven de geluiddemper of op de brandstoftank.

Meer informatie over het vinden van een modelnummer van een Briggs & Stratton-motor.

Honda

Het MODELNUMMER staat op een label op de motor. Alle modelnummers van Honda-motoren beginnen met de letter “G”, zoals “GX610” of “GXV160”, die de motorserie aangeven. Verticale motoren zullen een “V” bevatten. De TYPECODE van de motor is in de zijkant van de motor gestempeld, meestal dicht bij het SERIENUMMER. Motortypecodes mogen uit maximaal 4 tekens bestaan. Als een code uit minder dan 4 tekens bestaat, ziet u mogelijk sterretjes als tijdelijke aanduidingen (dwz een engine met de stempel QX** is een engine van het type QX.)

Meer informatie over het vinden van een modelnummer van een Honda-motor.

Kawasaki

Het codenummer van het model bestaat uit de eerste 6 tekens (FR651V) en bevindt zich meestal op het motorblok of de ventilatorkap. De eerste twee letters (FR) geven de serie of motorfamilie aan. Het eerste teken in het codenummer geeft een 2-takt (T) of een 4-takt (F) in de serie aan. De cijfers (651) geven de cilinderinhoud van de motor aan. Het zesde teken (V) geeft de richting van de krukas aan. “V” geeft een verticale motor aan terwijl “D” een directe/horizontale motor aangeeft. De SPECIFICATIECODE (AS38) geeft het recept aan van onderdelen die nodig zijn om een ​​specifieke motor te maken en de identiteit van Kawasaki. Het kennen van de specificatiecode is cruciaal om onderdelen efficiënt op te zoeken. Het eerste cijfer in de specificatiecode (A) is de revisiecode. Revisiecodes beginnen met “A” en gaan een letter hoger naarmate onderdelen worden gewijzigd. Het tweede, derde en vierde teken van de specificatiecode (S38) geven precies aan hoe een OEM een motor heeft besteld. Het E/NO-nummer onder de streepjescode verwijst naar het SERIENUMMER.

Meer informatie over het vinden van een modelnummer van een Kawasaki-motor.

Kohler

De motoridentificatienummers van Kohler (MODELNUMMER, SERIENUMMER en SPECIFICATIENUMMER) vormen de sleutel tot een efficiënte reparatie, het bestellen van de juiste onderdelen en het vervangen van de motor. Deze zijn gedrukt op een zilveren sticker die op de ventilatorbehuizing aan de zijkant van de motorkap is bevestigd.

Meer informatie over het vinden van een Kohler-motormodelnummer.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Accu grasmaaier
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart