Beknopte handleiding voor het onderhoud van uw grasmaaier

Om uw tuin er op zijn best uit te laten zien, moet u uw grasmaaier goed onderhouden. Een verwaarloosde grasmaaier zal minder effectief zijn en veel problemen hebben, op lange en korte termijn. Het zal in de regel nuttig zijn om uw grasmaaier twee tot drie keer per jaar een beurt te geven.

Raadpleeg uw handleiding
Voordat u onderhoudsprocedures uitvoert, moet u altijd uw gebruikershandleiding raadplegen voor goed onderhoudsadvies en begeleiding.

Brandstof en brandstofstabilisator
Brandstof kan in slechts 30 dagen oud worden. Zo vaak maken mensen de fout om brandstof te gebruiken die al maanden in de schuur heeft gestaan. De brandstof wordt niet alleen oud in een jerrycan, maar ook in de brandstoftank van uw maaier. De brandstof wordt een kleverige puinhoop en veroorzaakt schade aan de motor, carburateur en brandstofleidingen. Voordat u uw grasmaaier opbergt voor de winter, raden we aan om alle brandstof volledig af te tappen. Wanneer u de brandstof in de maaier laat of brandstof in een jerrycan bewaart, zorgt het toevoegen van een brandstofstabilisator ervoor dat uw brandstof vers blijft en de motor van uw maaier wordt beschermd.

Olie
U moet uw olie regelmatig verversen om ervoor te zorgen dat uw motor optimaal blijft draaien. Het verversen van de olie om de 50 uur of jaarlijks, wat het eerst komt, is over het algemeen een goede regel om aan te werken.
Raadpleeg altijd uw handleiding voor advies over de juiste kwaliteit olie en de capaciteit van de olie die nodig is. Het gebruik van de verkeerde kwaliteit op het verkeerde niveau kan onvervangbare schade aan uw motor veroorzaken. Zorg er altijd voor dat de kant met het luchtfilter naar boven wijst wanneer u afgewerkte olie uit uw maaier laat lopen. Het laatste wat je wilt is dat er vuile olie door je luchtfilter en carburateur loopt.

Luchtfilter
Het luchtfilter op uw maaier moet altijd schoon worden gehouden om te voorkomen dat vuil en vuil uw motor verstoppen. Het luchtfilter moet na elke 30 uur gebruik worden vervangen. We raden ook aan om voor elke maaibeurt het luchtfilter te controleren, zodat u eventueel opgehoopt vuil en puin kunt verwijderen.

Bougie
Om uw motor probleemloos te laten starten, is een goed werkende bougie essentieel. Als uw motor moeite heeft om te starten, start en afslaat of buitensporige hoeveelheden brandstof verbruikt, is het misschien tijd om uw bougie te vervangen. Over het algemeen moet uw bougie jaarlijks worden vervangen.

Bladen
Bij het uitvoeren van onderhoud aan uw maaier, dient u de messen te inspecteren op schade. Tussen regelmatig gebruik en mogelijke schade door onzichtbare takken of stenen, ondergaan maaimessen veel stress. Een bot maaimes maait ongelijkmatig en versnippert de toppen van grassprieten, waardoor ze bruin kunnen worden en het gazon er droog uit kan zien. De rafelige uiteinden kunnen ook ingangspunten zijn voor ziekte.
Uw maaimessen kunnen regelmatig worden geslepen met een vijl of slijpsteen. Als de messen moeten worden vervangen, zou u in de meeste maaiwinkels een nieuwe set moeten kunnen kopen.

Dek
Overmatige hoeveelheden vuil en afval op uw maaidek kunnen roest veroorzaken. Wanneer u het maaidek schoonmaakt, kunt u dit het beste doen met een lege brandstoftank en losgekoppelde bougie. Je kunt dan het dek op zijn kant draaien en al het overtollige vuil wegschrapen. Het resterende vuil kunt u verwijderen door de onderkant van het dek te wassen. Laat het maaidek drogen voordat u uw maaier weer in elkaar zet en opbergt.

Samenvatting
Als de lente aanbreekt en de zon begint te schijnen, ontwaakt uw gazon uit zijn winterslaap. Om ervoor te zorgen dat uw maaier probleemloos start, volgt u de stappen in onze beknopte handleiding hierboven.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Accu grasmaaier
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart