Zo voorkom je brandstofproblemen met je grasmaaier.

Als je je eigen gazon maait, heb je waarschijnlijk al aardig wat brandstof verbruikt.

Maar wist u dat onjuiste opslag en onjuist gebruik van brandstof een van de grootste oorzaken is van uitval van de maaier.

Vrees niet, want we hebben enkele tips die ervoor zorgen dat uw maaier optimaal blijft werken.

Volg deze stappen om de levensduur van uw grasmaaier te verlengen.

Brandstof gaat slecht

Dit komt misschien als een verrassing, maar brandstof is maar goed voor ongeveer 30 dagen. Na die tijd beginnen de vluchtige stoffen in de brandstof te verdampen. Dit gebeurt ongeacht of de brandstof zich in de maaier bevindt of in de jerrycan.

Terwijl de brandstof verdampt, vormt het gomachtige afzettingen. Uiteindelijk zullen deze in een harde lak veranderen die de brandstofleidingen en carburateurs kan verstoppen. Als uw brandstofsysteem eenmaal is aangetast, kunt u slechte motorprestaties verwachten, waaronder gebrek aan vermogen, pieken of startproblemen.

Welke brandstof moet ik kopen?

Het wordt aanbevolen om alleen merkbrandstof te kopen bij gerenommeerde tankstations. Dit komt omdat grotere brandstofbedrijven eerder geneigd zijn om strikte kwaliteitscontroletests op hun producten toe te passen. Als u bij een druk tankstation koopt, weet u ook zeker dat u verse brandstof koopt.

Als het om brandstof gaat, kun je gewoon de standaard 91 octaan kopen. Het is niet nodig om middenklasse of premium te kiezen voor kleine motoren, zoals die op maaiers.

Wees voorzichtig met ethanol

De meeste brandstof bevat tot 10% ethanol (een brandstofverbinding die is afgeleid van organisch materiaal, zoals maïs). Motoren op moderne maaiers zijn ontworpen om te werken op brandstof met maximaal 10% ethanol.

Je loopt het risico in de problemen te komen als je gaat knoeien met brandstof die voor 15%+ uit ethanol bestaat. Dit type ethanolbrandstof zal water uit de atmosfeer absorberen, wat corrosie in het brandstofsysteem kan veroorzaken.

Wat kan ik doen

Maakt u zich geen zorgen, uw maaier tanken is geen onhoudbare situatie. In feite is de oplossing voor brandstofproblemen meestal zo simpel als het toevoegen van brandstofstabilisator.

Voeg brandstofstabilisator toe aan uw brandstof, direct bij aankoop.

Stabilisator voorkomt dat brandstof bederft. Het werkt door de snelheid van samengestelde verdamping uit brandstof te verminderen. Stabilizer voorkomt ook dat brandstof vocht uit de lucht opneemt.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Accu grasmaaier
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart