Kleine motorproblemen – Moet ik deze repareren of vervangen ..?

Als u een probleem heeft met uw kleine motor, of als deze helemaal niet meer werkt, moet u het probleem achterhalen en beslissen wat de betere optie is, repareren of vervangen.

Probeer eerst het probleem te identificeren. Nadat je hebt uitgezocht wat het probleem is, heb je een beter idee of een reparatie mogelijk is of dat je de motor moet vervangen.

Als uw stappen voor probleemoplossing geen uitsluitsel geven, kan het probleem dieper liggen. Een verbrandingsmotor is gebaseerd op vier hoofdcomponenten: lucht, brandstof, compressie en smering.

Motorproblemen vallen doorgaans onder een van deze vier categorieën. Omdat ze allemaal samenwerken, kunnen problemen met een van hen zich over de hele machine verspreiden.

Enkele veelvoorkomende oorzaken van grote motorproblemen zijn:

 • Inslikken van een schurend materiaal via de luchtinlaat of olievulling
 • Onvoldoende smering, meestal veroorzaakt door oude olie, een gebrek aan olie of vuilophoping
 • Oververhitting door verstopte koelribben, onvoldoende smering etc.
 • Te hoge snelheid door een falend gouverneurssysteem
 • Breuk van motoronderdelen veroorzaakt door overmatige trillingen

Dat dekt natuurlijk niet de hele lijst met motorstoringen. Het specifieke geval van iedereen zal anders zijn, en als u zich niet op uw gemak voelt om het probleem zelf te diagnosticeren, breng het dan naar een kleine motorreparatiewerkplaats.

Als de apparatuur die de motor aandrijft oud is, kan het zinvol zijn om gewoon een nieuwe grasmaaier, houtklover of welke machine dan ook te kopen in plaats van geld uit te geven aan het diagnosticeren en repareren van de motor.

Als het een nieuwer apparaat is, kan het de moeite waard zijn om de motor te repareren of te vervangen, afhankelijk van de diagnose.

Zodra u of uw plaatselijke winkel een diagnose heeft gesteld, bepaalt u of een reparatie meer moeite kost dan het waard is.

Identificeer eerst het serie- en modelnummer van uw huidige motor en kijk of u er onderdelen voor kunt krijgen. Als dat niet het geval is, kan het een verspilling van uw tijd zijn om het te repareren en is het tijd om het te vervangen.

Als er onderdelen beschikbaar zijn en het probleem een ​​kapotte trekstarter of een verstopte carburateur is, is het eenvoudig genoeg voor iemand die mechanisch geneigd is om de reparatie uit te voeren. Als het probleem zich echter dichter bij het motorblok bevindt, zoals een gebroken drijfstang of een beschadigde zuigerveer, moet het volledig worden gedemonteerd en is het hoogstwaarschijnlijk niet te repareren.

Dit komt omdat hoe dieper een probleem de motor is binnengedrongen, hoe waarschijnlijker het is dat het een kettingreactie van schade heeft veroorzaakt. Onvoldoende smering veroorzaakt bijvoorbeeld schuren tussen de zuigerveren en cilinderwand, evenals oververhitting en gesprongen pakkingen.

Zelfs als u zin ​​heeft om een ​​reparatie uit te voeren, moet u rekening houden met de tijd die nodig is voor zowel het diagnosticeren van het probleem als het uitvoeren van de reparatie. Als een professional het in het hoogseizoen doet, sta je misschien wekenlang op een wachtlijst.

In deze gevallen is het waarschijnlijk logischer om de motor te vervangen, tenzij u er 100% zeker van bent dat u alle problemen hebt geïdentificeerd, ze correct hebt gerepareerd en tijd geen probleem is.

De complexiteit en kosten van reparatie zijn niet het enige waar u rekening mee moet houden bij de beslissing om een ​​motor te vervangen. Uiteraard zit er geen garantie op reparaties als je ze zelf maakt, dus als er weer iets kapot gaat, is dat meer geld de deur uit.

Aan de andere kant wordt een nieuwe motor geleverd met 2-3 jaar garantie en is dit de beste oplossing vanuit investeringsoogpunt. Garantie is niet alleen een meerwaarde omdat het meer druk legt om een ​​reparatie de eerste keer goed uit te voeren, maar het geeft je ook gemoedsrust. Bij twijfel vervangen.

Een algemene regel bij het beslissen wanneer een kleine gasmotor moet worden vervangen, is als volgt:

 1. Bereken de kosten van de benodigde reparatie onderdelen
 2. Verdubbel dat aantal om de arbeidskosten te schatten
 3. Tel de onderdeel- en arbeidskosten bij elkaar op

Als de gecombineerde kosten van onderdelen en arbeid de waarde van een nieuwe motor benaderen of overschrijden, overweeg dan om de motor te vervangen en garantie te krijgen.

Het zelf repareren van apparatuur bespaart geld en is alleen zinvol als het probleem eenvoudig is en niet de hele motor moet worden geopend.

Hoe ingewikkelder het probleem, hoe groter de kans dat er een professional nodig is en hoe meer problemen er worden ontdekt. Ook als u zelf probeert een motor te repareren of opnieuw op te bouwen, is er geen garantie als er iets misgaat. Het vervangen van de motor of het gehele apparaat is altijd de veiligste optie. De motor is het hart van de machine en er is geen ruimte voor fouten of onzekerheid.

ZIE JE GEDACHTEN

   Laat een reactie achter

   Accu grasmaaier
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Shopping cart